Tuesday, December 2, 2008

Copacul

Jimmy mi-a spus aseara cand nu am fost in stare sa-i spun nimic,cand imi pierdusem cuvintele,mi-a spus aseara sa gasesc un copac doar al meu pe care prea putini sa il cunoasca si pe care doar eu sa stiu sa-l iubesc.In gradina mea toti copacii par adormiti sub ceata,toti se foiesc intr-un vis pe care nu si-l vor aduce aminte cand o noua primavara ii va trezi.

As vrea sa gasesc acel copac proaspat caruia sa-i ofer caldura mea si sa il vad cum inmugureste prin toata fiinta mea.As vrea sa pot creste un copac,de la radacina pana la cea mai inalta frunza dar nu pot pentru ca nu sunt inca pregatita.Am nevoie de un copac inalt,semet si puternic in care sa imi fac cuib.

4 comments:

gabriel said...

esti o fire sensibila si inca iti cauti drumul..... in ce priveste copacul vad doua sensuri sau directii: - spun batranii ca in vechime exista obiceiul de a marturisi pacatele ascunse inaintea unui copac; acesta se usca.... -in al doilea rand iti doresti un copac pe care sa te poti rezema(ai grija sa nu fie invers)si cu acest copac poti rodi o mladita care sa-ti fie toiagul batranetilor...stii..lingura de apa.... (eu am un copacel de trei anisori care merita tot efortul ! ) AN NOU CU IMPLINIRI !

Zaha-not suga',nor zaha(r) said...

In vechime multe popoare,triburi etc considerau ca universul e constituit sub forma unui stejar imens.asta nu inseamna ca eu cred asta.

Copacelul tau de 3ani este puternic desconsiderat daca nu reprezinta decat un sprijin pentru batraneti iar eu nu as trata asa o persoana vreodata pentru ca m-as jigni singura.

gabriel said...

Nu ai prins sensul ! Mai citeste !Vezi ca am scris despre copacul sau persoana cu care vei avea mladita....iar mladita,nu te teme, are intaietate in familie ! Cred ca iti place sa dai replici acide si in felul acesta nu merge !

Zaha-not suga',nor zaha(r) said...

Draga Gabriel,nu stiu cum ai ajuns pe blogul meu,dar un lucru sigur ai pierdut din vedere pe drum.E al meu.Asa ca merge dupa cum scriu eu,nu tu.

A face ceva doar de dragul de a face nu imi sta in fire.Cu toate acestea iti raspund acum.Aciditatea de care ma acuzi e un mod de exprimare.Tu poti sau nu sa fii de acord cu raspunsul meu,la fel cum eu pot sau nu sa fiu de acord cu ce ai scris tu si sa iti raspund ca atare.

Revin si insist ca ideea de a avea un copil in ideea de a avea un "toiag" de sprijin la batranete mi se pare jignitoare.

Un pacat e ceva regretabil,iar eu nu consider ca am ce regreta pana acum sau ca voi face vreodata ceva ce sa regret.De ce sa se usuce acel copac atat timp cat eu pot sa corectez si sa invat din ceea ce am facut gresit.Un om nu este precum un scaun de care ma sprijin cand sunt obosita,pentru mine o persoana e o sursa de opinii si trairi.Nu cred in "la bine si la rau,pana ce moartea va va desparti" ci cred in "cat timp exista iubire" deci nu am nevoie de cineva care sa ma tina cand e greu,ci de cineva care sa merite sa fie iubit.